13:23 / 26.11.2020.

Autor: M.M./HRT

U Zagrebu 611 novooboljelih osoba

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 611.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 611.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Nove mjere - evo što dosad znamo
➡️ Markotić za Dnevnik HTV-a: Smrtnost veća nego u prvom valu
➡️ Fuchs u Dnevniku: Nastava i dalje ide po modelu ABC

Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 771, a od toga je broja pozitivnih bilo 226 nalaza (29,3%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1390 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 544 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 729 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1357 osoba.

Od 729 obrađenih pozitivnih osoba: 282 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 293 osobe su kontakti kovidpozitivnih osoba, 10 osoba doputovalo je iz Srbije, Austrije, Italije, Bugarske i BiH. Trideset i tri osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 40 osoba obrada je još u tijeku. Kod pet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod 14 osoba tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama (djelatnici i pacijenti). Liječnici školske medicine obrađuju osmero djece školske dobi. Liječnici obiteljske medicine završili su obradu za 30 pacijenata. Kod šest je osoba moguća izloženost tijekom obiteljskih druženja i okupljanja. Kod tri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, a kod pet je moguća izloženost u drugim županijama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi 22 korisnika i 14 djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 21 učenika, devet nastavnika, jednog pomoćnika u nastavi i jednog nenastavnog djelatnika osnovnih škola te 25 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 533 učenika osnovnih te 453 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 21 osoba.

Trenutačno su u Gradu Zagrebu aktivna 3.843 slučaja zaraze koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!