13:52 / 06.05.2020.

Autor: V.K./Hina

U Zagrebu jedna novozaražena osoba - 17 ide u izolaciju

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je detektiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno 17 osoba
U Zagrebu je detektiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno 17 osoba, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.

-
Jučer je u Zavodu testirano 218 osoba, od kojih je jedna pozitivna, a 17 osoba je stavljeno u mjere samoizolacije, izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja, prošlo je 70 korisnika, nikome nije određena mjera samoizolacije, a 30 je poslano na testiranje.

Iz stožera su podsjetili da je danas u ponoć krajnji rok za prijavu štete na građevinama oštećenih u potresu 22. ožujka, a do sada je zaprimljeno oko 23.980 prijava prijava.

Do sada je pregledana 17.371 građevina, od toga je 5,2 posto neuporabljivih objekata, privremeno je neuporabljivo 21, posto, a uporabljivih objekata je više od 70 posto.

Bandić: Fućka mi se za izbore, izjava roditelja za odlazak u školu je apsurdna

Na upit hoće li zastupnici kluba Stranke rada i solidarnosti podržati raspuštanje Hrvatskoga sabora da bi se izbori eventualno održali u srpnju, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je kako mu se za to fućka.

- Fućka mi se. Potpisao bih sada da ne osvojimo niti jedan mandat u Saboru samo da ovo s Covidom i potresom završi odmah, kazao je.

Ponovio je da o izborima ne razmišlja te da bi govoriti o tome sada bilo neozbiljno.

Upitan o izjavi u kojoj roditelji, čija se djeca od 11. svibnja vraćaju u škole i vrtiće, moraju potpisati da nitko u njihovom kućanstvu nije zaražen koronavirusom, Bandić je kazao da je taj zahtjev apsurdan.

Ustvrdio je da je na današnji dan u Zagrebu u vrtićima 430 djece, da ih je troje u školama, a da nitko do sada od roditelja nije tražio nikakav papir.

- E sad, od prekosutra bi trebao papir. To je apsurd,  kazao je Bandić.

Smatra i da je otvaranje škola i vrtića pokušaj političkog poentiranja.

- Gospoda su se zapetljali. Oni su htjeli pokrenuti školu, pa su došli u mrtvi kut. Problem je u tome što su oni htjeli politički poentirati da pokrenu školu u nemogućim uvjetima, poručio je Bandić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!