15:56 / 16.05.2020.

Autor: Darko Santini/Regionalni dnevnik/IMS/P.F./HRT

Ublažavanje mjera na granici prvi iskoristili Slovenci

-

-

Foto: - / -

Među prvima su prema svojim kućama i vikendicama na Jadranu krenuli Slovenci, kojima za ulazak u Hrvatsku nije bilo teško čekati i više od sat vremena.
S ublažavanjem mjera domaći i strani državljani mogu, uz poštovanje preporuka, ulaziti i izlaziti iz zemlje. Među prvima su prema svojim kućama i vikendicama na Jadranu krenuli Slovenci, kojima za ulazak u Hrvatsku nije bilo teško čekati i više od sat vremena.

Pogledajte nimke s graničnog prijelaza Kaštel:

I na Rupi je bilo kraćih čekanja, javio je kolega Darko Santini.

- Jutros na graničnom prijelazu Rupa bez veće gužve, tek povremeno stvarale su se kraće kolone. Slovenci su očito s velikim olakšanjem primili vijest o otvaranju granica, prenosi Santini stanje na tom graničnom prijelazu.

Dio slovenskih građana u Hrvatsku ne dolazi samo radi turizma, pokreću se ponovno i gospodarske i druge veze.

A promet je potekao i u suprotnom smjeru, iz Hrvatske u Sloveniju. Ublažavanju mjera u prometu između Hrvatske i Slovenije posebno se vesele naši ugostitelji i turistički djelatnici jer Slovenci su tradicionalno jedni od naših najbrojnijih gostiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!