Ubojica četiriju osoba u Vodicama i Šibeniku pronađen mrtav

14:36 / 30.01.2021.

Autor: HRT/J.L./P.F./D.S.

Ubojstvo u Vodicama

Ubojstvo u Vodicama

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Stravično krvoproliće na šibenskom području - ubijene su četiri osobe. Jedna osoba u Vodicama i tri na izlazu iz Šibenika. Policija je ubojicu pronašla mrtvog, a očevid bi trebao potvrditi je li, kako se pretpostavlja, riječ o samoubojstvu.

Osoba za koju sumnjamo da je počinitelj pronađena je mrtva pokraj automobila za koji smo također dali podatke javnosti da ga tražimo, rekao je u Dnevniku HTV-a glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić.

Potvrdio je informacije da je postojao određeni poslovni odnos osobe za koju se sumnja da je počinila ubojstava i žrtava. Kriminalističkim istraživanjem utvrdit će se o kakvom je odnosu riječ i je li to uzrok ovog kaznenog djela. U tijeku je očevid koji vodi županijski državni odvjetnik u Šibeniku.

S obzirom na okolnosti počinjenja djela, građani su s pravom bili uznemireni, rekao je Pavić te dodao da je odmah nakon događaja policija preuzela kontrolu, a građani mogu biti mirni.

- Ispred trgovine Djelo, oko 13 sati, pucnjavom iz automatskog oružja ubijen je muškarac koji se nalazio u svom automobilu. Ubijen je Tedi Slamić, jedan od vlasnika trgovačkog lanca Djelo.

- Nešto kasnije stigla je dojava da je do pucnjave došlo i u šibenskim Ražinama kod pogona nekadašnje pekare Matkol. Ovdje je došlo do trostrukog ubojstva. Ubijeni su Radojka Danek, njezin suprug Mario i vlasnik skladišta u kojem im je ubojica presudio.

Kao razlog višestrukog ubojstva spominju se poslovni odnosi opterećeni dugovima i problemima.

HTV neslužbeno doznaje kako je počinitelj ovog strašnog višestrukog ubojstva je Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, koji je na kraju pronađen mrtav. Očevid bi trebao potvrditi je li je riječ o samoubojstvu.

- Stanovnici Šibenika i Vodica duboko su uznemireni i potreseni jer su svjedočili strašnom zločinu. Žrtve su izrešetane automatskim oružjem usred bijela dana u naseljenom mjestu, tik uz prometne ceste i trgovačke centre. Policija s dugim cijevima na gradskim je ulicama tragala za ubojicom. Pretraživali su mu kuću, blokirali cijele četvrti, javio je novinar HRT-a Hrvoje Gunjača u Dnevniku 3.

- Ugašeno je pet života - ljudi iz svijeta poduzetništva, dobro poznatih lokalnoj zajednici. Uništene su tragedijom i njihove obitelji. Policija tek počinje slagati križaljku uzroka tog nezapamćenog zločina. No potvrđuju da su ubojica i ubijeni bili u poslovnim odnosima, u kojima je očito bilo mnogo problema, dodao je.

- Ova tragedija podsjeća nas i na nemile događaje iz okolice Šibenika otprije nepune četiri godine - na dvostruko ubojstvo u Čistoj Velikoj i trostruko ubojstvo mjesec dana poslije na Brodarici, rekao je u javljanju s mjesta trostrukog ubojstva Hrvoje Gunjača.

Policija provodi očevid nakon što je na otvorenom prostoru, dva kilometra od Vodica, pronašla mrtvog muškarca koji se dovodi u vezu s četverostrukim ubojstvom. 

- Slijedi obavljanje radnji očevida. Kompletnim postupanjem rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, a po završenom kriminalističkom istraživanju obavijestiti ćemo javnost o utvrđenom, priopćili su iz šibensko-kninske policije.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić zahvalio je građanima koji su nakon apela policije dojavili gdje se nalazi vozilo kojim je bježao počinitelj te u izjavi za medije rekao kako je intenzivno krim-istraživanje trajalo kroz cijeli dan i još traje te da se rade očevidi na svim lokacijama i bit će provođeni kroz cijeli idući dan.

- Radit ćemo i kroz cijelu noć i sutra kroz cijeli dan, rekao je Kostanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!