12:05 / 29.04.2021.

Autor: Udruga građana Zagreb istok

Udruga građana traži postavljanje kamera za nadzor brzine u ulici Dubrava

Nesreća na Aveniji Dubrava

Nesreća na Aveniji Dubrava

Foto: Čitateljica portala HRT / HRT

Udruga građana Zagreb istok uputila je Poglavarstvu Grada Zagreba i I. postaji prometne policije zahtjev, zbog sve većeg broja teških prometnih nesreća, za žurno postavljanje kamera za nadzor brzine vozila na ulici Dubrava. 


- Ulica Dubrava, uz Vukovarsku aveniju, drži neslavan rekord brojem nesreća po kilometru, no ako se promatra potez od okretišta tramvaja u Dubravi do križanja s Čulinečkom ulicom, na tom potezu događa se uvjerljivo najveći broj prometnih nesreća, rečeno je u zahtjevu i dodano kako su često te prometne nesreće prouzročene vrlo velikom brzinom kretanja vozila, te da osim materijalne štete u njima vrlo često ima ozlijeđenih i smrtno stradalih.

Tužiteljstvo obijesnom vozaču iz Dubrave zabranilo napuštanje boravišta

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je Bošku Dimitrijeviću (66), koji je u ponedjeljak u Dubravi nakon prometne nesreće bježao audijem i naletio na osam nepropisno parkiranih vozila, nakon ispitivanja zabranilo napuštanje boravišta i oduzelo putne isprave te vozačku dozvolu.

Dimitrijević je osumnjičen da je audi A5 Ulicom Dubrava vozio znatno brže od dopuštenih 50 kilometra na sat i to u 14.32 sati, u prometnoj ulici u kojoj je uobičajeno veći broj vozila i pješaka.

Takvom vožnjom Dimitrijević je pristao ugroziti druge sudionike u prometu i prouzročiti imovinsku štetu velikih razmjera, dodaje tužiteljstvo ne otkrivajući identitet.

Tužiteljstvo je preciziralo da je Dimitrijević, vozeći se desnom prometnom trakom na kojoj se nalaze tramvajske tračnice i koja je namijenjena vozilima javnog gradskog prijevoza, zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio desno izvan kolnika gdje je prednjom desnom stranom naletio na dva vozila koja su ondje bili parkirana.

Potom je, nadodaje tužiteljstvo, njegovo vozilo u zanošenju, rotaciji i prevrtanju naletjelo i na druga ondje parkirana vozila pri čemu je jedno od parkiranih vozila naletjelo i na pješaka koji se kretao po nogostupu.

Dimitrijević, za kojeg tužiteljstvo navodi samo dob, prouzročio je štetu od 600.000 kuna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!