Ugašen veliki požar u Zaprešiću, tri su kuće uništene

02.09.2022.

07:15

Autor: T.V./HRT

Ugašen veliki požar u Zaprešiću koji je zahvatio nekoliko kuća

Ugašen veliki požar u Zaprešiću koji je zahvatio nekoliko kuća

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Ugašen je požar koji je sinoć oko 22 sata buknuo u Zaprešiću. Planule su četiri kuće u nizu, a tri su sasvim uništene. Zbog velike količine drvne građe vatrogasci su cijelu noć namakali požarište. Više informacija javio je novinar HTV-a Fabijan Kale.


- Sumnja se da je uzrok požara plin ili vezan uz plin, koliko sam uspio doznati od članova obitelji. Oni su trebali premjestiti plinomjer s jednog mjesta na drugo. Nitko srećom nije stradao. U stanu su bili majka, otac i sin. Otac je primijetio dim i odmah ih je evakuirao. Vatrogasci su došli, 21 vatrogasac sa 7 vozila. Došla je i policija. Gradonačelnik Zaprešića obećao je stradalima pomoć koju mogu dobiti od grada, izvijestio je.

- Ono što smo mi ovdje zatekli to je bila buktinja, plamen je već zahvatio sve ovo što možete vidjeti i mi smo spriječili da se to ne proširi dalje. Ono što je najbitnije nitko ovdje nije stradao od građana, prolaznika, ali i naših vatrogasaca koji su se ovdje našli, a ni naših vatrogasaca koji su gasili požar, rekao je zapovjednik JVP-a Zaprešić Željko Barun.

- Po uviđaju i čišćenju uključit će se naše komunalno poduzeće i grad će sudjelovati jednim dijelom u obnovi prije svega oko sanacije krovišta iz moje pričuve, koju ja kao gradonačelnik imam, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Nitko nije ozlijeđen jer su stanari uspjeli na vrijeme napustiti svoje domove. Kada je požar primijećen građani su izašli ispred kuća. Primijetili su dim u garaži i vatru na krovu kuće.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića Željko Barun sinoć je rekao za HRT kako su dojavu o požaru zaprimili u 21 sat i 47 minuta te u roku minute izašli na teren s dva vozila i šest vatrogasaca.

- Bila je velika buktinja, na pola puta smo vidjeli žuti plamen i veliki gusti crni dim. Nema nastradalih. Ukupno je na terenu 21 vatrogasac. Ovo će biti neprospavana noć za zaprešićke vatrogasce. Požar je dolazio iz garaže, vidio se crni gusti dim, ali krovište je bilo u velikom plamenu. Najbitnije je zaštititi okolne objekte jer se požar brzo širi. Do našeg dolaska, svi stanari su se evakuirali, ali svejedno smo morali ući u svaki objekt kako bi pretražili jer nikad ne znate što se unutra može zateći, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!