Veliki požar u Zaprešiću zahvatio više kuća

01.09.2022.

23:12

Autor: HRT

Požar u Zaprešiću

Požar u Zaprešiću

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

U četvrtak oko 22 sata izbio je požar u ulici Augusta Šenoe u Zaprešiću. Vatrogasci su na terenu i bore se s vatrom koja je zahvatila četiri kuće. 

Galerija
Požar u Zaprešiću, Foto:  Emica Elvedji /PIXSELL
Požar u Zaprešiću, Foto:  Emica Elvedji /PIXSELLPožar u Zaprešiću, Foto:  Emica Elvedji /PIXSELL

Nitko nije ozlijeđen jer su stanari uspjeli na vrijeme napustiti svoje domove. Kada je požar primijećen građani su izašli ispred kuća. Primijetili su dim u garaži i vatru na krovu kuće.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zaprešića Željko Barun rekao je za HRT kako su dojavu o požaru zaprimili u 21 sat i 47 minuta te u roku minute izašli na teren s dva vozila i šest vatrogasaca.

- Bila je velika buktinja, na pola puta smo vidjeli žuti plamen i veliki gusti crni dim. Nema nastradalih. Ukupno je na terenu požar gasio 21 vatrogasac. Ovo će biti neprospavana noć za zaprešićke vatrogasce. Požar je dolazio iz garaže, vidio se crni gusti dim, ali krovište je bilo u velikom plamenu. Najbitnije je zaštititi okolne objekte jer se požar brzo širi. Do našeg dolaska, svi stanari su se evakuirali, ali svejedno smo morali ući u svaki objekt kako bi pretražili jer nikad ne znate što se unutra može zateći, rekao je.

Nakon očevida znat će se uzrok požara.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!