Ugostitelj Plantak: Gubici su veliki, Vlada treba nešto poduzeti

01.09.2021.

01:16

Autor: Jasmina Grbavec/Dnevnik/IMS/HRT

Varaždinski ugostitelj Martin Plantak

Varaždinski ugostitelj Martin Plantak

Foto: HRT / HTV

Martin Plantak, ugostitelj iz Varaždina, čiji je ugostiteljski objekt prvi u Hrvatskoj bio zatvoren, lani 20. studenog, kazao je u središnjem Dnevniku HTV-a da je od tada bio bez prometa i prihoda.

- Bilo mi je strašno teško. Više od 30 godina sam u tom poslu i do sada nisam imao tako tešku godinu. Gubici su strahovito veliki. Vlada bi trebala nešto poduzeti da nas oslobodi barem jednog dijela enormnih parafiskalnih nameta. Neka nam smanji PDV barem na tople napitke. To je jedina mogućnost da se pokušamo koliko-toliko izvući iz ove krize jer smo godinu dana bili zatvoreni, kazao je Plantak.

Istaknuo je da su svi upoznati s mjerama i svi ih se pridržavaju.

- To nije ništa novo. To smo radili i prije. U međuvremenu smo educirali osoblje. Oni su svi cijepljeni, kako bi zaštitili i goste i djelatnike. Svi smo spremni da počnemo raditi.

Napomenuo je da ugostitelji u unutrašnjosti Hrvatske bitno teže ostvaruju dobit nego oni na obalnom području. Potvrdio je da se boji novog zatvaranja objekta.

- Prije otvaranja moramo investirati u objekte i nabaviti robu. Dakle, opet ćemo krenuti u razna zaduženja. I ako nas opet zatvore dogodit će se ono kao što se i prvoga puta dogodilo, a to je da nam je mnogo robe ostalo u skladištu kojoj je prošao vijek trajanja. To su veliki gubici, izjavio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!