12:57 / 10.11.2021.

Autor: HRT

Uhićen 37-godišnjak zbog uzgoja i prodaje marihuane

Uhićen zbog uzgoja i prodaje marihuane

Uhićen zbog uzgoja i prodaje marihuane

Foto: zapljena nakon uhićenja 37-godišnjaka / PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, priopćeno je iz te policijske uprave. 

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i neovlaštene prodaje te stavljanja u promet marihuane, u zasad neutvrđenom periodu pa do 9. studenoga 2021. godine nabavio opremu i uređaje za umjetni uzgoj bilja (uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, razne alate za mjerenje temperature, vlage, pH i EC vrijednosti) te šator za umjetni uzgoj bilja marke. Nadalje, sumnja se da je koristeći tu opremu sadio i uzgajao marihuanu koju bi po sazrijevanju sušio, usitnjavao i neovlašteno prodavao.


Tijekom kriminalističkog istraživanja su policijski službenici obavili pretragu u Zaprešiću te pronašli opremu za umjetni uzgoj bilja, jednu staklenku s oko 33 grama marihuane, staklenka s oko 7 grama marihuane, plastična vrećica ispunjena sa oko 8,7 grama marihuane, jedna plastična kutijica s oko 2 grama marihuane i jedna digitalna vaga.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!