Uhićeno 5 osoba, pretraga stanova i ureda u Zagrebu i Osijeku

14.07.2021.

09:13

Autor: Igor Ahmetović/Iva Magušić-Dumančić/HRT/S.M./I.Z./Hina

Patrik Šegota

Patrik Šegota

Foto: HRT / HTV

Pet osoba uhićeno je jutros zbog koruptivnih kaznenih djela na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području, potvrdili su USKOK i policija. Među uhićenima je bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, njegova sestra Tamara Šegota te dvije službenice Općinskog suda u Sesvetama. 

Tamara Šegota uhićena je zbog sumnjivog poslovanja preko tvrtke Notitia s nedavno preminulim građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja. Pretražuju se automobili, stanovi i uredi u Zagrebu i Osijeku.

Uskok i policija o uhićenjima bi se detaljnije trebali oglasiti nakon ispitivanja svih osumnjičenika. Tada će biti poznato hoće li protiv petero uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Novinarka Iva Magušić-Dumančić: Ispitivanje najvjerojatnije ne danas

U tijeku je pretraga Šegotina stana

Galerija
Policija dovodi Šegotu na pretragu njegovog stana u Slovenskoj ulici, Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Policija dovodi Šegotu na pretragu njegovog stana u Slovenskoj ulici, Foto: Emica Elvedji/PIXSELLPolicija dovodi Patrika Šegotu na pretragu njegovog stana u Slovenskoj ulici, Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Šegota odveden iz Zagrebparkinga

Tomašević ponovno naglasio spremnost na suradnju s istražnim tijelima

Šegota u prostorijama Zagrebparkinga

Uhićene i dvije službenice Općinskog suda u Sesvetama

Zgrada Općinskog suda u Sesvetama

Zgrada Općinskog suda u Sesvetama

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Navodno je uhićena i Šegotina sestra

Tomašević: Želimo da se sve raščisti

Odvjetnik: Šegota na meti istražitelja zbog bliskih veza s Bandićem

U Zagrebparkingu očekuje se uskoro policija i pretres Šegotinog ureda

Galerija
Pretres prostorija Patrika Šegote, Foto: HRT/HTV
Patrik Šegota, Foto: HRT/HTVPolicija pred uredima Gradskih groblja Zagreb, Foto: Robert Anic/PIXSELLZagrebparking, Foto: Igor Ahmetović /HRTZagrebparking, Foto: Igor Ahmetović/HRTZagrebparking, Foto: Igor Ahmetović  /HRT

USKOK: Za pet osoba sumnja na koruptivna kaznena djela

Policijsko priopćenje u vezi s uhićenjima

Među pet uhićenih je i navodno Šegota, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja

Šegota je, kako javljaju mediji, uhićen u Dubrovniku te je na putu za Zagreb gdje ga očekuje istraga, a u tijeku su i pretresi. 

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije. Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!