17:58 / 12.09.2019.

Autor: HRT

Uhićen posljednji osumnjičenik za napad u Uzdolju

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
U Odjelu Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom osumnjičenim za nasilničko ponašanje u mjestu Uzdolje. On je posljednji napadač za kojim je policija još tragala.

- PU: Dovršeno kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja u Uzdolju
- Napadače u Uzdolju otkrio digitalni trag: Trojica ostala u zatvoru 
-
Policija: Huligani ciljano napali kod Knina, četvorica u pritvoru, 10-ak nepoznatih 

Osumnjičeni se 21. kolovoza, s ranije prijavljenim, uputio u mjesto Uzdolje znajući da se u jednom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys. Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od prijavljenih otišao u navedeni kafić izvidjeti situaciju o gostima, a potom se vratio. Oko 22.15 se osumnjičeni, zajedno s ostalim prijavljenima, dovezao ispred ugostiteljskog objekta u koji su zajedno ušli zamaskirani noseći razne drvene i metalne predmete.

Ulaskom u ugostiteljski objekt osumnjičeni je, s ranije prijavljenim, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, verbalno vrijeđao vlasnicu ugostiteljskog objekta i goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali i ozlijedili petero gostiju, među kojima i jednog  maloljetnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Među ostalim, kazneno je prijavljen zbog nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje te zbog nanošenje ozljeda. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Šibensko-kninska PU objavila je prošlog petka da je privedeno ukupno 14 napadača povezanih s napadom koji se 21. kolovoza dogodio u kafiću u Uzdolju u općini Biskupija.

Četiri osobe uhićene su potkraj kolovoza te im je nakon ispitivanja u DORH-u određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i ometanja kaznenog postupka. Još deset osoba uhićeno je 5. rujna, a 6. su privedeni na ispitivanje u državno odvjetništvo u Šibeniku.

Inače, za kazneno djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda, dok je predviđena zatvorska kazna za kazneno djelo oštećenja tuđe svari od 6 mjeseci do pet godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!