Ukinuta epidemiološka ograničenja za ulazak u Hrvatsku

02.05.2022.

14:32

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) potvrdilo je da odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, koja je vrijedila do 30. travnja, nije produljena, što znači da su ukinuta ograničenja za ulazak u Hrvatsku.

- Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je bila važeća do 30. travnja 2022. godine nije produženo.

- Stoga je ulazak u Hrvatsku dopušten uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije COVID-a odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima), izvijestio je MUP.

Posljednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi od 9. travnja. Prema njoj putnicima iz EU-a za ulazak u Hrvatsku više nije bila potrebna COVID potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali ispunjavati epidemiološke uvjete, odnosno imati COVID potvrde. 

Ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!