"Umirovljenici zajedno", nova politička platforma

21.02.2023.

Zadnja izmjena 12:30

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Umirovljenici zajedno

Umirovljenici zajedno

Foto: HTV / HRT

"Umirovljenici zajedno" naziv je nove političke platforme. Koaliciju čine Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno, Demokratska stranka umirovljenika, Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske te pojedinci poput saborskog zastupnika Silvana Hrelje. Naglasili su da na sljedećim parlamentarnim izborima žele osvojiti dovoljno mandata za ostvarivanje glavnog političkog cilja.

- Naš zajednički cilj na Platformi umirovljenici zajedno je beskompromisna borba protiv siromaštva umirovljenika odnosno borba za njihov što bolji standard, naglasio je Milivoj Šipka, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno.

- Jedan od prioriteta je zadržavanje parlamentarnog statusa svih umirovljeničkih opcija i zajedništvo umirovljeničkih opcija, istaknuo je Silvano Hrelja, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Predsjednik Stranke Umirovljenika Lazar Grujić založio se za okupljanje umirovljeničkih stranaka i udruga, kojima je cilj ne samo poboljšanje standarda umirovljenika već i rješenja kojima bi iz siromaštva izvukli što veći broj umirovljenika.

Uz to žele kreirati i realizirati reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike.

- Jedino tako ćemo imati utjecaj na izvršnu vlast, a možemo i pronalaziti stručnjake za pojedina područja života u mirovini" kazao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!