15:26 / 09.08.2020.

Autor: Dnevnik/Vijesti/IMS/HRT

Unatoč pandemiji - Hrvatska ostvaruje neočekivano dobre rezultate

-

-

Foto: - / -

Drugi je udarni turistički vikend u kolovozu pa je pojačan promet na svim važnijim cestama i pojedinim graničnim prijelazima.
Vrhunac je turističke sezone. Unatoč pandemiji - Hrvatska ostvaruje neočekivano dobre rezultate. Prema sustavu eVisitor, u našoj je zemlji trenutačno više od 830 tisuća turista - od kojih 660 tisuća stranaca. Najbrojniji su Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Česi.

Premijer Andrej Plenković u Sinju je rekao da možemo biti zadovoljni time kako smo reagirali na epidemiju te da nam je postupno otvaranje - omogućilo solidne rezultate turističke sezone za koju su mnogi mislili da će biti lošija nego što jest.

- Koliko ja vidim ove podatke mi smo skoro na 50% onoga što je bio prošle godine što je iznad svih predviđanja koja smo imali prije nekoliko tjedana ili mjeseci i mislim da na tom tragu trebamo nastaviti da nam ovaj kolovoz bude zaista maksimalno uspješan i da onda i taj doprinos hrvatskog turizma bude još jedan impuls hrvatskom gospodarstvu, istaknuo je premijer.

I podaci s naplatne postaje Lučko svjedoče o uspješnoj sezoni. U petak i subotu tuda je prošlo 72.116 vozila - što je 96 posto lanjskog prometa. Tijekom današnjeg dana, do 18 sati, prošlo je 27.655 vozila, što je gotovo 90% prošlogodišnjeg prometa.

Rijeke ljudi slijevaju se prema obali: "Jako smo zadovoljni"
Dubrovnik ima problem s nedolaskom kruzera

Na tri prijelaza u Istri: Plovanija, Kaštel i Požane - od petka do danas u podne u Hrvatsku je ušlo gotovo 134 tisuće putnika, što je najviše u Istri u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Evo što su nam rekli putnici:Promet je bio pojačan i na naplati Lučko u oba smjera:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!