13:03 / 04.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

USKOK istražuje prelazak Madjera u Klub Milana Bandića

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Krešo Beljak je u četvrtak prelazak Mladena Madjera u Klub zastupnika Milana Bandića prijavio USKOK-u.
USKOK je potvrdio da provodi izvide o navodima Kreše Beljaka koji sumnja u korupciju u slučaju prelaska  Mladena Madjera u Klub zastupnika Milana Bandića.

- Povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da se u predmetnom slučaju provode izvidi o kojima, s obzirom da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne dajemo informacije, rečeno je HRT-u u USKOK-u.

Madjer je, podsjetimo, u četvrtak postao 13. zastupnik u Bandićevu klubu u kojem su i Milanka Opačić, Zvonko Ronko, Marija Puh, Darinko Dumbović, Kažimir Varda, Ivica Mišić, Željko Lacković, Ana Komparić Devčić, te četiri zastupnika manjina - mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

Iz Gradske uprave Hini su potvrdili da je Tajana Šimunić, kćer Mladena Madjera, 1. listopada 2018., zaposlena kao viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada, a u službu je, kažu, primljena temeljem natječaja.

Beljak: 'Zapošljavanje nije dovoljno dobar razlog'

HSS je ranije priopćio da su još desetak dana prije prelaska sumnjali da će se tako nešto i dogoditi jer su raspolagali informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima. Stoga je proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno Uskoku prijavio cijeli slučaj, priopćio je HSS.

Nakon potvrde zapošljavanja Madjerove kćeri, u izjavi Hini, Krešo Beljak ustvrdio je da u toj priči mora biti još nešto.

- Zapošljavanje nije dovoljno dobar razlog za ono što je Madjer napravio.

Horvat: Nikad veće korupcije nego za vrijeme Kukuriku koalicije

Ministar Darko Horvat komentirao je u petak SDP-ove optužbe za korupciju na račun HDZ-a, premijera Andreja Plenkovića i Milana Bandića zbog političkih prebjega, poručivši da "nikada veće korupcije i nikada lošijih poslovnih rezultata nego u vrijeme Kukuriku koalicije i vremena kada je SDP vodio Hrvatsku".

- Nikada veće korupcije i nikada lošijih poslovnih rezultata u vrijeme Kukuriku koalicije i vremena kada je SDP vodio Hrvatsku, kratko je odgovorio Horvat novinarima nakon sastanka o stanju u Uljanik grupi u Ministarstvu gospodarstva.


Stojak: Radi se o osobnim interesima

Zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Tomislav Stojak u petak je, vezano za prelazak HSS-ovog saborskog zastupnika Mladena Madjera u saborski klub Milana Bandića i Uskokove potvrde da o tome provode izvide istaknuo da se radi o osobnim interesima te poručio da cijeli slučaj treba istražiti do kraja. 

"Svaki dan zapravo netko novi prijeđe k Milanu Bandiću iz raznih stranaka, iz raznih političkih opcija. To nije dobro. Dakle, radi se o osobnim interesima, a ne nekakvim političkim pogledima. Bilo bi mudro da zbilja tijela koja to istražuju da istraže to do kraja, ukoliko postoji bilo kakva sumnja na moguću umiješanost nekih trećih ljudi, nuđenja bilo čega, to je nešto što se treba najstrože sankcionirati", rekao je Stojak.

Upitan radi li se o političkoj korupciji, Stojak je kazao da se "može apsolutno smatrati da se radi i o tome" ako ljudi koji nisu podržavali jednu politiku... ipak daju podršku "u zadnjoj sekundi".

Na pitanje zna li da bi Bandiću mogao prijeći još neki novi SDP-ovac Stojak je rekao da mu te informacije što se tiču Sabora apsolutno nisu poznate.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!