USKOK provodi izvide vezano za murterskog načelnika Tonija Turčinova

14.07.2022.

16:23

Autor: M.M./HRT/Hina

Murterski načelnik Toni Turčinov

Murterski načelnik Toni Turčinov

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Nakon otkrića da je načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom karticom 2019. platio račune u bordelu u Klagenfurtu, USKOK je za web portal HRT-a potvrdio da provodi izvide u suradnji s PNUSKOK-om.

Načelnik Turčinov platio je ukupno tri računa, dva od 600 eura i jedan od 360, ukupno, 1560 eura, a nakon što je cijeli slučaj dospio u medije pravdao se da je greškom upotrijebio karticu Općine umjesto svoje.

- Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice, priopćio je načelnik Turčinović.

Potrošene novce je, kako je rekao, vratio plaćajući trošak smještaja delegacije koja je u Austriji bila kako bi promicala Murter i Kornate.

Načelnik Turčinov jučer je podnio ostavku na mjesto županijskog vijećnika jer ne želi, kako je rekao, štetiti aktualnom županu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!