Načelnik općine Murter 'peglao' službenu karticu u bordelu, daje ostavku samo u županiji

13.07.2022.

17:22

Autor: Borka Juras Slamić/Dnevnik/P.F./HRT

Tonči Turčinov

Tonči Turčinov

Foto: Vijesti / HRT

Murterski načelnik Toni Turčinov na službenu je karticu doživio "erotično iskustvo" sa show programom uz mogućnost biranja intimnog druženja s djevojkama. Ponuda je to jednog klagenfurtskog bordela u kojem je za jednu noć potrošio 1560 eura iz mjesnog proračuna. Opravdava se da je izvadio pogrešnu karticu.U lijeno ljetno poslijepodne vijest je Murterom odjeknula poput bombe. Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom je karticom 2019. platio račune u bordelu u Klagenfurtu. Platio je ukupno tri računa, dva od 600 eura i jedan od 360, ukupno, 1560 eura. Turčinov nije htio stati pred kameru HRT-a.

Reakcije su podijeljene, evo što kažu građani čije je novce potrošio u bordelu.

- Pravi čovjek to ne bih učinio, a on će se sigurno opravdati zašto je to potrošio, komentar je Kreše, jednog od tamošnjih stanovnika.

- Što se dogodilo to ne znam. To je iznenađenje. Što se tiče zasad je bio kako kažu "numero uno", rekao je Milenko.

- Ništa me više ne može čuditi, kratko je komentirao treći.

- Dabogda on živio sto godina! I trošio u bordelu još više, eto, rekao je Špiro.

Nakon što je cijeli slučaj dospio u medije načelnik općinje pravda se putem priopćenja. Ne poriče da je u bordelu bio. No nije, tvrdi, namjeravao trošiti novac općine.

- Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice, naveo je načelnik Turčinović.

Račun, pozamašan 1560 eura. Vratio ih je, kaže, plaćajući trošak smještaja delegacije koja je u Austriji bila kako bi promicala Murter i Kornate.

U lokalnom HDZ-u šokirani.

- U meritum same stvari ne želim ulaziti iz čitava niza razloga. Isto tako moram vam kazati da vrijednosti koje potiču određene politike odnosno koje provode određene politike prvenstveno općinskog ogranka HDZ-a se ne mogu složiti s ovim činom, rekao je Ante Turčinov, općinski vijećnik HDZ-a.  

Načelnik se ispričava mještanima. Napušta mjesto županijskog vijećnika jer ne želi štetiti aktualnom županu. On, pak, o tome danas ne želi govoriti. Vijećnik više biti neće, no načelnik Turčinov ostaje, kako bi, navodi, nastavio raditi na započetim projektima, računajući, unatoč svemu, i dalje na podršku suradnika i sumještana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!