Izvidi USKOK-a u petrinjskoj Gradskoj vijećnici i komunalnom poduzeću

05.12.2022.

Zadnja izmjena 18:37

Autor: Igor Ahmetović/Dnevnik/P.F./Vijesti/IMS/HRT

Komunalno poduzeće „Privreda"

Komunalno poduzeće „Privreda"

Foto: Nikola Čutuk / PIXSELL

Jutros su djelatnici USKOK-a stigli u petrinjsku Gradsku vijećnicu, a zatim i u komunalno poduzeće „Privreda". Neslužbeno doznajemo da ih zanima dokumentacija vezana uz projekt aglomeracije koji je započet još 2016., a trebao je biti dovršen 2019., no zbog brojnih su teškoća rokovi stalno probijani. Dok su djelatnici USKOK-a izuzimali dokumentaciju, bivši petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović, koji je zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju u pritvoru proveo dva mjeseca, na sjednici Gradskog vijeća položio je prisegu kao izabrani gradski vijećnik i sudjelovao u radu Vijeća.

Nove istrage se kaže - ne boji.

- Ne, što se tiče toga ne bojim se. Nemam se čega bojati. Ja sam jednostavno siguran u ono što sam radio i što se mene teretilo da nikad nikom nigdje nisam ništa pogodovao i nigdje nećete nikad naći moj potpis, poručio je Dumbović.

Tako se nakon "pauze" i 72 dana provedena u pritvoru zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nezakonitog pogodovanja, kako sam kaže, vraća u političku arenu na zahtjev građana.

- Nikakve političke ambicije nemam za dalje ali želim biti mikrofon naroda i da kažem ono što narod u Petrinji misli, dodao je.

Informaciju je komentirala i sadašnja gradonačelnica Magdalena Komes.

- Znamo svi da je bilo jako puno problema i kao gradska vijećnica u prethodnom mandatu, zajedno s kolegama iz HDZ-a, ukazivala sam neprestano na nepravilnosti u provođenju tog projekta. Neka izvidi pokažu što se zaista radilo, što nije i na koji način se provodio projekt, rekla je Komes.

Na sjednici petrinjskog gradskog vijeća zanimljivo je bilo već danas. Raspravlja se o gradskom proračunu, a Dumbovićev amandman, za isplatu naknade obiteljima smještenima u kontejnerima, odbijen je i prije nego li ga je i predložio zbog proceduralnih razloga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!