Istražitelji kod načelnika koji je službenu karticu 'peglao' u bordelu

20.07.2022.

Zadnja izmjena 11:45

Autor: HRT

Istražitelji u uredu Tonija Turčinova

Istražitelji u uredu Tonija Turčinova

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

U Općinu Murter-Kornati stigli su djelatnici PNUSKOK-a u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice u austrijskom bordelu. Sumnjivo im je još jedno korištenje općinske kartice u austrijskom restoranu i to u vrijeme dok je Toni Turčinov s obitelji bio na odmoru u Austriji. 

Istragu na Murteru komentirao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina

- Moguće da se radi o mogućim djelima iz nadležnosti USKIK-a, policijski službenici PNUSKOK-a su dobili zahtjeve za određenim provjerama - i oni postupaju. Oni će odraditi ono što su dobili. Ne mogu vam govoriti točno koje sve mjere i radnje jer su izvidi tajni ali oni postupaju temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, istaknuo je.

Podsjetimo, načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom je karticom 2019. platio račune u bordelu u Klagenfurtu. Platio je ukupno tri računa, dva od 600 eura i jedan od 360, ukupno, 1560 eura. Načelnik se ispričao mještanima. Napustio je mjesto županijskog vijećnika, ali ne i mjesto načelnika. 

Ne poriče da je u bordelu bio, no nije namjeravao trošiti novac općine, nego je zamjenom račune platio službenom karticom - ukupno 1560 eura. Načelnik kaže kako je novac vratio plaćajući trošak smještaja delegacije koja je u Austriji bila kako bi promicala Murter i Kornate. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!