19:20 / 21.06.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Vagić o optužbama Dijane Zadravec: U inspekcijskom nalazu nema znakova kriminala

Davor Vagić

Davor Vagić

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Druga najveća bolnica u Hrvatskoj KBC Sestre milosrdnice dobila je novog ravnatelja - Davora Vagića, pročelnika Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju te bolnice. Gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da je dobio prvi dio inspekcijskog nalaza Ministarstva zdravstva i HZZO-a vezano za optužbe Dijane Zadravec i da nema znakova kriminala. 

- Nalaz nisam uspio još do kraja pročitati, imaju dvije ili tri manje nepravilnosti. Nema znakova kriminala, ali mi smo otvoreni prema DORH-u, rekao je ravnatelj Vagić dodajući da ga veseli što su prvi inspekcijski nalazi dobri i što imaju dobar početak.

Rekao je kako će i dalje u njihovu fokusu bit će pacijenti.

- U ovoj izazovnoj godini imali smo dva potresa i COVID infekciju. Naši djelatnici uspjeli su održati kvalitetu pružanja zdravstvene usluge i na to smo posebno ponosni, rekao je novi ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice. 

Dodao je i da će vrlo skoro biti otvorenje objedinjenog bolničkog prijema što će, kako je rekao, poboljšati kvalitetu njihove usluge, a i pacijenti će lakše dolaziti do usluge. 

Vagić je poznat kao vrsni kirurg. Na pitanje hoće li se i dalje baviti pacijentima, rekao je - mnogo manje.

- Ali neću ih zaboraviti i bit ću im i dalje dostupan. Sad mi je u fokusu ova bolnica, pacijenti i djelatnic,i da imaju mir i mogućnost da što bolje pružaju zdravstvenu zaštitu, zaključio je ravnatelj Vagić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!