19:41 / 16.01.2020.

Autor: Zoran Vakula/P.F/HRT

Vakula: Za vikend malo provjetravanje ustajalog zraka

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zoran Vakula najavio je poboljšanje za mnoge građane nizinske unutrašnjosti Hrvatske, a pogotovo Zagreba koji ovih dana udišu loš ili vrlo loš zrak.
Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula najavio je poboljšanje za mnoge građane nizinske unutrašnjosti Hrvatske, a pogotovo Zagreba koji ovih dana udišu loš ili vrlo loš zrak.

 Zrak u Novom Zagrebu zagađen
● Preporuke za stanovništvo grada Zagreba

Prema najnovijim mjerenjima zrak u Novom Zagrebu je u kategoriji "vrlo loš". Prema informacijama sa stranice Hrvatske agencije za okoliš i prirodu kvaliteta zraka loša je ili vrlo loša u Višnjanu, Pulskom Kaštijunu, Slavonskom Brodu i Kopačkom ritu. Podatke sa mjernih stanica kvalitete zraka možete pratiti ovdje.

Dok će se sutra osobito u gorju i na Jadranu moći uživati u barem djelomice sunčanom vremenu, gdjekad i vedrom, te za siječanj ugodno toplom - magla, smog i temperaturni "minusi" nastavit će remetili aktivnosti na otvorenome u nizinama središnje i istočne Hrvatske, pri čemu će kvaliteta zraka ponovno u mnogim mjestima biti "loša", ponegdje i "vrlo loša", pa valja slušati preporuke nadležnih institucija, rekao je Vakula.

●  Ured: Stanje kvalitete zraka u Zagrebu ne upućuje na onečišćenje
●  Zagreb: Onečišćenje zraka, pogotovo u Dugavama

Ipak, za vikend slijedi promjena vremena, ni osobito jaka ni dugotrajna, ali dovoljna da barem malo promiješa i "osvježi" dosadašnji prilično "ustajali" zrak.

Detaljniju prognozu doznajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!