Varaždin darivao i muškarce i žene uoči Dana žena

07:00 / 06.03.2022.

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Regionalni dnevnik/HRT

Varaždin darivao i muškarce i žene uoči Dana žena

Varaždin darivao i muškarce i žene uoči Dana žena

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uoči Dana žena grad Varaždin i Varaždinska tržnica odlučili su žene obradovati simboličnim darovima - šarenim jaglacima i prigodnim čestitkama. Darivani su i muškarci - uređivanjem brada i brkova, da svoje partnerice mogu iznenaditi novim izgledom.

Njegovana brada i uredni brkovi na muškarcu uvijek su privlačni. Osobito kad se prepuste rukama vještih brijača, kojih je u Varaždinu, nažalost, sve manje. Stoga su uskočili profesionalci iz poznate zagrebačke brijačnice "Gospon Fulir" i Varaždincima na varaždinskoj tržnici cijelo jutro bili na usluzi.

Majstori brijači stigli su na poziv gradske tržnice da urede muškarce i "svojim ljepšim polovicama daruju ljepše sebe". I potvrdili su ono što se već stoljećima zna - da muški stanovnici baroknoga grada itekako drže do sebe!

- Vole brade, uređuju si bradu, brkove. Vidi se kad dođu da je tu nešto bilo prije, samo je malo zaraslo. Ali da, uredni su, govori brijač Marino Bilić.

I dok su muškarci strpljivo stajali u redu, žene su obilazile tržnicu i na dar dobivale cvijeće. Kao podsjetnik na dan koji slavi dugogodišnju borbu za ženska prava.

- To je jedan simboličan dan kada se možemo prisjetiti možda nekih stvari, velikih ostvarenja koje su žene ostvarile kroz povijest da bi nam danas svima bilo malo bolje. A vjerujem da možda danas nismo toga svjesne, ali da se neke naše prethodnice nisu borile, danas neke stvari koje uzimamo zdravo za gotovo ne bismo imali, smatra Alenka Klaneček.

Iako su žene još daleko od potpune ravnopravnosti, njihov dan, 8. ožujka, dobar je podsjetnik na sve dosad ostvareno i poticaj na daljnje mogućnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!