Policija pronašla muškarca koji se dovodi u vezu s poginulim pješakom

15:56 / 11.06.2022.

Autor: PU/varaždinska

Promentna nesreća

Promentna nesreća

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

U vezi s prometnom nesrećom koja se dogodila između 1 i 3.50 u Vinogradskoj ulici u Svetom Iliji, a u kojoj je smrtno stradao 48-godišnji pješak, varaždinska prometna policija objavila je priopćenje u kojem navodi da su pronašli 39-godišnjeg muškarca koji se dovodi u vezu s tim događajem.

Muškarac je priveden te će se provesti kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće. Također je pronađeno i teretno vozilo koje je sudjelovalo u nesreći te će se na njemu provesti očevid i potrebna vještačenja, navodi policija.

Očevidom je utvrđeno da je 48-godišnjak najvjerojatnije gurao bicikl uzbrdo s desne strane kolnika iz smjera Školske u smjeru Vodovodne ulice, a nije bio označen reflektirajućom odjećom ili materijom. U jednom je trenutku na njega, najvjerojatnije prednjim desnim dijelom, naletjelo teretno vozilo te ga odbacilo na asfaltirani prilaz dvorištu.

Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, a nije pružio pomoć stradalom niti o događaju obavijestio policiju i hitnu pomoć, dodaje policija. 

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!