16:54 / 24.05.2021.

Autor: Ana Papec/Paula Poljak Morandini/Sara Badžek/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Varaždin: Politička utakmica se nastavlja

default error photo

Politička utakmica nastavlja se i u Varaždinu. U drugom krugu izbora za čelno mjesto grada snage će odmjeriti dosadašnji gradonačelnik, kandidat grupe birača Ivan Čehok i kandidat SDP-a Neven Bosilj. Zahuktava se kampanja u baroknom gradu. 


Dosadašnji gradonačelnik Ivan Čehok uvjeren je pobjedu u drugom krugu. Smatra da je kao osoba izvan političkih stranaka i ideologija u proteklom mandatu pokazao kako treba upravljati gradom i poručuje da je u idućem razdoblju spreman surađivati sa svima.

- U ovoj kampanji nećemo se osvrtati pretjerano na druge, jednako tako nećemo se baviti drugim listama. Nama su svi u gradskom vijeću dobrodošli. Mi možemo surađivati sa svima, rekao je kandidat za varaždinskog gradonačelnika (NL) Ivan Čehok.

Budućnost grada vidi u demografskom oporavku, ulaganju u visoko obrazovanje i gospodarstvo te gradnji i obnovi zgrada uz subvencioniranje prve nekretnine za mlade.

- Bilo da ćemo to raditi tako da subvencioniramo cijenu gradilišta jer grad ima gradilišta, a ima nešto i Varkom, naše tvrtke. Prema tome omogućit ćemo građanima da imaju povoljniju cijenu, kazao je Čehok.

Viziju otvorenog i transparentnog Varaždina ima SDP-ov Neven Bosilj. Ističe da je došlo vrijeme promjena jer 70% birača u prvom krugu nije dalo glas Ivanu Čehoku. Ako dođe na vlast, obećava da će trošenje novca iz gradskog proračuna biti javno.

- Svi računi u zadnje četiri godine i svaki novi račun koji će dolazit će biti na webu i građani će imati potpuni uvid u trošenje novaca, istaknuo je kandidat za varaždinskog gradonačelnika (SDP) Neven Bosilj.

Uz potporu ljevice i centra računa na pobjedu.

- Promijenit ćemo odmah u početku onu lošu odluku o parkiranju, vratit ćemo zone, smanjit ćemo na nekim dijelovima grada parkiranje do 15 h i napravit ćemo do kraja ove godine jedan veliki infrastrukturni projekt a to je pothodnik Miškinina, dodao je Bosilj.

Najavio je i da u ovom gradu više neće biti klijentelizma. A tko će u sljedeće četiri godine upravljati Varaždinom, birači će odlučiti 30. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!