09:24 / 10.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Varaždinska bolnica do kraja tjedna nabavit će još dva respiratora

Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Općoj bolnici Varaždin trenutno je 17 pacijenata na respiratoru, a bolnica raspolaže s 18 stacionarnih i šest transportnih respiratora te će do kraja tjedna nabaviti još dva.
U Općoj bolnici Varaždin trenutno je 17 pacijenata na respiratoru, a bolnica raspolaže s 18 stacionarnih i šest transportnih respiratora te će do kraja tjedna nabaviti još dva, priopćili su iz bolnice.

➡️ Jesmo li na vrhuncu pandemije i je li spas na vidiku?    
➡️ Fuchs: Svi su spremni za online nastavu, ali za to nema razloga     
➡️ Sve o koronavirusu   

Ističu da od samog početka epidemije svaki dan s Ministarstvom zdravstva, Varaždinskom županijom i županijskim stožerom civilne zaštite rješavaju zbrinjavanje oboljelih od COVID-a te svih drugih vitalno ugroženih pacijenata, onkoloških bolesnika i djece.

Svi pacijenti Opće bolnice Varaždin, čije zdravstveno stanje zahtijeva respirator, nalaze se na respiratoru, navodi se u priopćenju i dodaje da je takvih pacijenata trenutno 17. Opća bolnica Varaždin trenutno raspolaže s 18 stacionarnih i šest transportnih respiratora, a tijekom ovog tjedna će biti nabavljena još dva. Dodaju da je u planu dobava dodatnih respiratora putem Ministarstva zdravstva što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i projekciji potreba.

Iz Opće bolnice Varaždin napominju da se respiratori ne koriste isključivo za liječenje oboljelih od COVID-a nego i svih ostalih akutnih, vitalno ugrožavajućih stanja.

Trenutno se postavlja i novi razvod kisika za pacijente oboljele od COVID-a koji će po potrebi biti smješteni u šatorima podignutim u bolničkom krugu.

U postojećim uvjetima Opća bolnica Varaždin osigurava potrebnu medicinsku opremu i zdravstveni kadar preraspodjelom resursa unutar bolnice te mobilizacijom kadrova iz drugih ustanova preko Ministarstva zdravstva, navodi se u priopćenju.

Inače, U Varaždinskoj županiji jučer je bilo novih 238 slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Aktivnih slučajeva bilo je 1936, a na bolničkom liječenju 127 osoba s težom kliničkom slikom. Županijski stožer civilne zaštite upozorio je da sedmodnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika i dalje raste te sada već iznosi 920.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!