Varaždinski gradonačelnik nadao se da će proraditi razum

01.12.2022.

16:14

Autor: Hina/E.P.C.

Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik

Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj izjavio je kako je, s obzirom na, kako je rekao, količinu destruktivnog kapaciteta u Gradskom vijeću, znao da prijedlog proračuna za 2023. godinu neće proći iako je intimno vjerovao da će možda ipak proraditi razum u vijećnika.

U izjavi za Hinu, Neven Bosilj rekao je kako ozbiljno razmišlja treba li takvom Gradskom vijeću predlagati novi proračun ili ići na izbore za Gradsko vijeće. Smatra da je kao gradonačelnik svoju obvezu ispunio. 


Dodao je kako smatra da više nema smisla gubiti toliko energije na razgovore s ljudima koji ne žele dobro Varaždinu. Podsjetio je da se, ako se vijećnicima ne ponudi prijedlog proračuna, Gradsko vijeće raspušta.


- S obzirom na to da više od polovice vijećnika koji su sada u Gradskom vijeću sigurno neće ući u novo Vijeće, vjerujem da ne mogu dobiti takvo nesurađujuće i destruktivno Gradsko vijeće, kazao je Bosilj.


Njegov prijedlog proračuna u srijedu nije dobio dovoljnu potporu.


Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na jednoj od društvenih mreža izrazio je zadovoljstvo što vijećnici nisu prihvatili prijedlog gradskog proračuna. Istaknuo je da bi, ako se proračun prihvati, to bilo najveće i najnepovoljnije zaduživanje grada u povijesti i put u bankrot.


Vijećnici platforme "Budimo grad" Dubravka Novak i Ivan Obadić u srijedu su bili suzdržani prilikom glasovanja za proračun. Kažu da su time da su htjeli odvojiti pitanje proračuna od pitanja zaduženja Grada za 120 milijuna kuna za rješavanje problema baliranog otpada.


Oni se zalažu za referendum građana o baliranom otpadu, a svoju odluku na Vijeću smatraju razumnom, a ne destruktivnom. 


"Budimo grad" smatraju  da SDP-ov gradonačelnik Neven Bosilj još ima vremena i načina da sve to ispravi i da se izbjegnu izvanredni izbori. 


Pozivaju ga da bale odvoji od proračuna, da s vijećnicima razgovara i postigne konsenzus i da se ide na referendum.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!