Vatrogasci ljetnu sezonu dočekuju spremni

29.05.2022.

13:26

Autor: Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Vatrogasci u Mariji Bistrici

Vatrogasci u Mariji Bistrici

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Oko 1500 vatrogasaca iz cijele Hrvatske stiglo je u Mariju Bistricu na 23. vatrogasno hodočašće. Time završava obilježavanje mjeseca zaštite od požara uoči zahtjevne protupožarne ljetne sezone. Vatrogasci je, kažu, dočekuju spremni. 

- Ja sam proglasio glavni početak napora sezone s 13. lipnja kada će se otvoriti operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, a nakon toga ćemo izvršiti dislokaciju vatrogasnih snaga na otoke i priobalje, i zajedno s kolegama iz Dalmacije i priobalja dati jednu potporu te zajedničkim snagama odgovoriti svim izazovima koji nas budu čekali, istaknuo je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

- Veoma nam je važno da se okupimo zbog vjerskog djela, ali i da se vidimo s kolegama koji su iz udaljenijih krajeva Hrvatske pa nam je ovo možda jedina prilika na godinu da se možda malo vidimo, rekla je Nataša Šincek, predsjednica Vatrogasne zajednice Petrijanec.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!