09:38 / 13.01.2021.

Autor: HRT

Vatrogasci odradili 9285 intervencija

Foto: Ilustracija, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Ilustracija, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nastavljena je i sanacija objekata u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.
Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 12. siječnja 2021. godine nastavile sa radom na intervencijama, ali znatno smanjenim intenzitetom zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

➡️ Saniranje posljedica potresa - najnovije informacije

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 64 vatrogasca sa 23 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Krapinsko-zagorske, Karlovačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Šibenik i Split. Zabilježeno je 25 intervencija.

➡️ Organiziranje smještaja i prehrane na Banovini 
➡️
Podižu se kontejnerska naselja, vojska čisti ceste
➡️
Pleter počeo s radom: "Nitko neće ostati gladan" 

Na području VOZ Sisak angažirano je 105 vatrogasaca s 30 vozila iz  lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 86 intervencija. Na području VOZ Petrinje angažirano je 40 vatrogasaca s 20 vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Požeško-slavonske. Evidentirane su 43 intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima 12. siječnja 2021. godine, ukupno je angažirano 209 vatrogasaca sa 73 vatrogasna vozila iz 7 županija te DVIP Split i Šibenik, a evidentirane su 154 vatrogasne intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 12. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 8105 vatrogasaca sa 2458 vatrogasna vozila, a odrađeno je 9285 intervencija.

Nastavljena sanacija objekata u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom navedenog promatranog razdoblja imali 57 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama sudjelovalo je ukupno (kumulativni zbroj) 276 vatrogasaca sa 117 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 17 tehničkih intervencija  na kojima je ukupno sudjelovao 51 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!