12:25 / 07.01.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Vatrogasci u Glini evakuirali nekoliko ljudi nakon jučerašnjeg potresa

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Glini vatrogasci su evakuirali nekoliko osoba iz objekata ugroženih tijekom jučerašnjeg potresa, a trenutačno uklanjaju dimnjake i crjepove s kuća.
Vatrogasci, koji su nakon jučerašnjeg potresa odmah izašli na teren, u Glini su evakuirali nekoliko osoba iz ugroženih objekata, a trenutačno uklanjaju dimnjake i crjepove s kuća.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije
➡️ Dumbović: Potres nas ne misli ostaviti, predložit ću hitno zatvaranje strogog centra
➡️ Stojak traži Bandićevo izvješće o sigurnosti škola i vrtića nakon potresa
➡️ Trut: Sinoćnji potres nije prouzročio veće štete

Na području Petrinje nastala je dodatna šteta, čak i na objektima koji su prethodno sanirani, u Glini je evakuirano nekoliko osoba iz ugroženih objekata, a u Sisku je nastala nova manja šteta, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nakon potresa vatrogasci su primili dojavu o urušavanju kuće u Luščanima i osobi zatrpanoj ispod ruševina. Na intervenciju su odmah upućeni JVP Petrinja, DVD Luščani i tim s potražnim psima. Na sreću, pokazalo se da je riječ o pogrešnoj informaciji, rekao je zapovjednik Operativne zone Petrinja Dario Gauš.

Prema riječima zapovjednika Operativne zone Glina Gorana Frankovića, evakuirano je nekoliko osoba iz ugroženih objekata.

- Trenutačno su vatrogasci na terenu i kontroliraju objekte koji su prethodno sanirani te interveniraju ako ima potrebe za uklanjanjem dimnjaka i crjepova, rekao je zapovjednik Franković.

Sisački vatrogasci također su primili velik broj dojava o potrebnoj sanaciji objekata zbog nove, srećom manje štete.

Na području Sisačko-moslavačke županije 602 intervencije, 80 u Zagrebu Vatrogasne snage na području Sisačko-moslavačke županije uklanjanju oštećene dimnjake, saniraju krovišta i osiguravaju ruševna mjesta radi spašavanja i zaštite ljudskih života.

Kao i proteklih dana, u srijedu je obavljena smjena ljudstva, a sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području Siska, Petrinje i Gline te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

Tijekom 6. siječnja bila su angažirana ukupno 652 vatrogasca sa 176 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik, koji su bili na ukupno 602 intervencije.

Vatrogasne snage i tijekom noći su obilazile teren, a posljedica ovog razornog potresa nastavljaju sanirati do daljnjega.

Vatrogasci JVP-a Grada Zagreba i zagrebačkih DVD-ova 6. siječnja imali su 80 tehničkih intervencija - uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja tih dijelova objekata. U intervencijama je sudjelovalo 360 vatrogasaca sa 120 vatrogasnih vozila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!