Provode se kriminalistička istraživanja zbog krivotvorenja COVID testova

29.04.2023.

Zadnja izmjena 19:30

Autor: Vijesti/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je da se već neko vrijeme provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova. 


Prema informacijama koje su se jučer neslužbeno pojavile u javnosti, pod istragom je Filip Mihalić, raniji optuženik za krivotvorenje novca i sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića. Istraga bi trebala otkriti i je li dio krivotvorenih testova završio u robnim zalihama.

Na pitanje je li se u istragu uključio i Interpol, Milina je odgovorio potvrdno.

- Uvijek se ostvaruje i potrebna međunarodna policijska suradnja kad god imamo predmete u kojima se trebaju neke obavijesti prikupiti. Mi onda koristimo sve moguće kanale - Europol, Interpol, Sirena, rekao je Milina. 

Slučaj je komentirao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji neprihvatljivim drži povezivanje pojedinaca koji naprave nešto nedopušteno sa stranačkom pripadnošću.

- On to nije činio svakako zato što je član HDZ-a. To je činio, ako je činio, ponovno se moraju utvrditi činjenice, zato što očito ima neki kriminalni način razmišljanja i djelovanja. Ružno je lijepiti svima drugima odgovornost za ono što čine pojedinci. Kakve veze ima što je on, ako je uopće, član stranke, poručio je Jandroković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!