Velik požar u Puli pod nadzorom

04.07.2022.

16:32

Autor: Ivana Nežić/Vijesti/HRT/I.B./B.A./Hina

Požar je buknuo oko 15 sati

Požar je buknuo oko 15 sati

Foto: Vijesti / HRT

Veliki požar koji je u ponedjeljak nešto prije 15 sati izbio u Puli, na području Valdebeka, prema Premanturskoj cesti, pod nadzorom je i očekuje se da će ukoro biti lokaliziran, potvrdio je u izjavi za novinare zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić. 

Kako je s terena javila Ivana Nežić u HTV-ovim Vijestima u 17 sati, veliki požar koji je zahvatio čak deset hektara borove šume i niskog raslinja je ugašen, ali još uvijek nije lokaliziran. Osim šume i niskog raslinja u požaru je izgorio i jedan stari napušteni automobil. Stambeni objekti nisu ugroženi. 


- Situacija je stvarno vrlo ozbiljna. Nalazi se samo 20-ak metara od obiteljskih kuća. Ovdje su i mještani koji su odmah uskočili pomoći vatrogascima, javila je Nežić.


Navela je i da je prije sat, sat i pol buknuo požar i u centralnoj Istri, u općini Bale. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, požar je ugašen.


Vatrogasci apeliraju na građane da ne lože vatru u šumama i nigdje u prirodi jer su temperature visoke, sve je jako suho, a i vjetar svakako otežava situaciju.


- Kuće trenutno nisu ugrožene, zahvaćeno je negdje, prema prvim procjenama, oko 10 hektara. Gasi 26 vatrogasaca s 12 vozila. Požar još uvijek nije lokaliziran, ali je, recimo, stavljen pod kontrolu, rekao je Ivica Rojnić, zapovjednik JVP-a Pula.

Vatrena stihija zahvatila je veliko područje te se gusti oblak dima vidi iz gotovo iz svih krajeva Pule, a i šire.


Poljoprivrednici i pčelari u blizini vatrene stihije strahuju za svoje nasade, košnice i za domaće životinje, no za sada je požar pod nadzorom. Budući da se smjer vjetra stalno mijenja neizvjesno je kada će ga vatrogasci uspjeti ugasiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!