Vice Mihanović podnio ostavku na mjesto čelnika splitskog HDZ-a

11.07.2022.

15:25

Autor: T.D./HRT/Hina

Vice Mihanović

Vice Mihanović

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Vice Mihanović u ponedjeljak je, dan nakon izbornog poraza HDZ-a u Splitu, podnio ostavku na dužnost predsjednika stranačkog Gradskog odbora.

- Moj stranački angažman i preuzimanje vodstva splitskog HDZ-a bilo je motivirano isključivo namjerom da pridonesem boljitku Splita na dobrobit Splićanki i Splićana, kao i unapređenju rada stranke kojoj oduvijek pripadam, napisao je Mihanović u izjavi za medije.

Napomenuo je da je o izbornom procesu i lošem rezultatu razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Mnogo uspjeha zaželio je budućem vodstvu Gradskog odbora HDZ-a, a zahvalio je i Zoranu Đogašu koji se, kako kaže, odvažio kandidirati na izvanrednim izborima u Splitu kao nestranački kandidat HDZ-a.

U drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika i zamjenike, Đogaš je osvojio 13.243 glasa dok je Ivica Puljak ostao gradonačelnik jer mu je povjerenje dalo 27.496 Splićanki i Splićana, pokazali su privremeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što su obrađena sva biračka mjesta.

- Napominjem da je riječ o izborima za gradonačelnika i vijeće koji su organizirani na inicijativu vladajućih u Splitu, a izrazito slab odaziv naših sugrađana na izbore u cijelosti je potvrdio političku ocjenu HDZ-a da je riječ o nepotrebnim izborima, poručio je Mihanović te čestitao Puljku na reizboru i svima izabranima u Gradsko vijeće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!