10:12 / 23.04.2021.

Autor: HRT Radio Zadar

VIDEO Policija na Pagu pronašla bombe, uništila raketu

Raketa je uništena na sigurnom mjestu

Raketa je uništena na sigurnom mjestu

Foto: PU ličko-senjska / HRT

U srijedu je u Gajcu na otoku Pagu građanin tijekom izvođenja radova bagerom pronašao dvije ručne bombe, te je pregledom šireg mjesta pronađena i polivalentna raketa, koja nije bila sigurna za transport i skladištenje.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo je bombe i pohranio ih u skladište do uništenja, a s obzirom na to da polivalentna raketa nije bila sigurna za daljnji transport i skladištenje, ona je uz poduzimanje mjera sigurnosti od strane policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu na sigurnom mjestu uništena.


Jučer je građanin u šumskom predjelu mjesta Razvala pronašao raketu ručnog bacača tzv. OSA, a u Otočcu je građanin dragovoljno predao automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika i 31 komad puščanog streljiva.

- Pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, poručuju iz policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!