17:41 / 22.03.2020.

Autor: HRT/IMS

VIDEO: Zgrada na Trgu bana Jelačića ostala bez oba tornja

-

-

Foto: - / -

Nakon današnjeg potresa promijenjena je vizura glavnog grada Hrvatske.
Nakon današnjeg potresa promijenjena je vizura glavnog grada Hrvatske. Poznata zgrada Kolmar iz 1905. godine na Trgu bana Jelačića, gdje se nalazi Društvo hrvatskih književnika, jutros je ostala tijekom potresa bez jednog tornja. Drugi su iz mjera predostrožnosti srušili namjerno vatrogasci.

Riječ je o zgradi na adresi Trg bana Jelačića 7. Drugi toranj je srušen jer je predstavljao veliku prijetnju. Riječ je o velikoj količini kamena koja bi, ako bi se samo odlomila, nanijela potencijalnu štetu. Kako se to ne bi dogodilo samo od sebe, odlučili su je srušiti. Pogledajte snimku:Oštećen je i južni toranj zagrebačke katedrale koji je u obnovi. U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama urušio se dio stropa svetišta, teško je oštećena i Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj.Zagreb je, podsjetimo, jutros pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina. Nakon toga slijedio niz manjih. Građani su u panici istrčali na ulice.

Materijalna je šteta golema. Oštećeno je više od 600 zgrada. Najnovije informacije pratite ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!