14:09 / 12.09.2020.

Autor: I.D./HRT

Virovitičko-podravska županija: 16 novozaraženih, jedna osoba preminula

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od 16 novozaraženih osoba, njih sedmero su zdravstveni djelatnici.
U posljednja tri dana, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 inficirano je 35 osoba (četvrtak 12, petak 7), a samo u posljednja 24 sata bilo ih je najviše - 16.

Osim toga, u virovitičkoj bolnici, preminula je jedna starija osoba (1949. godište), koja je uz koronavirus, imala teške bolesti, od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, te kardioloških problema. Ona je druga osoba s područja Virovitičko-podravske županije koja je preminula od bolesti COVID-19.

Od 16 novozaraženih osoba, njih sedmero su zdravstveni djelatnici.

Epidemiološki se utvrđuje gdje su se zarazili. Iz Opće bolnice Virovitica, potvrdili su kako su trenutačno 22 djelatnika u samoizolaciji (3 liječnika, 17 medicinskih tehničara, te dvoje iz pratećeg osoblja), dok je njih ukupno 11, trenutno, razvilo simptome vezane za COVID-19.

Podsjetimo, prošli tjedan u Općoj bolnici Virovitica bilo je 36 djelatnika koji su bili u samoizolaciji. U OB-u Virovitica, nakon određenih preraspodjela, tvrde kako nesmetano pružaju zdravstvene usluge pacijentima kao i do sada, a da se već početkom idućeg tjedna očekuje, nakon testiranja na SARS-CoV-2, prije povratka na posao, povratak velikog dijela osoblja, koje je trenutačno u samoizolaciji, a do sada nisu razvili simptome na koronavirus.

Inače, u Općoj bolnici Virovitica, u izolacijskom dijelu, trenutačno su četiri osobe na liječenju od COVID-19, koje nemaju teže izražene simptome bolesti.

Od ostalih devetero novozaraženih, četvero su djeca, po dvije osobe su srednje i starije životne dobi, dok je jedan adolescent. Njih sedmero ima blaže simptome bolesti, jedan je asimptomatski, a kod jedne osobe se pojavila upala pluća.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju i pozivaju na odgovorno ponašanje, te pridržavanje postojećih epidemioloških mjera.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 133 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 55 ih je trenutačno aktivno, sedamdeset i šestero se oporavilo, dok su jedan muškarac i žena preminuli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!