Vlada Nadzornom odboru Ine predložila tri člana Uprave

19.09.2022.

18:00

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Vlada je u ponedjeljak na zatvorenom dijelu 150. sjednice predložila Nadzornom odboru društva INA Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za nove članove Uprave do provedbe natječaja. Informacija je priopćena nakon što je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade rekao da će Nadzorni odbor na ovotjednoj sjednici razriješiti situaciju oko hrvatskih članova Uprave Ine koji odbijaju podnijeti ostavke nakon velike afere u toj tvrtki.

Mađarski članovi i predsjednik Ine podnijeli su ostavke, no troje hrvatskih članova - Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić - još uvijek to nije učinilo, unatoč pozivima Vlade na preuzimanje odgovornosti. 

Imenovanje trojice članova Uprave je do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Vlada je donijela i zaključak kojim je predložila Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. izbor Damira Sesvečana i Ivane Mehle za članove Nadzornog odbora, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na četiri godine, izvijestili su iz Vlade RH.


Na osobni zahtjev, s danom 30. rujna, razriješen je ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak.


Državnom službeniku Robertu Blažinoviću dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. listopada, a najduže do šest mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!