Vlada osniva stožer za saniranje posljedica potresa, Medved na čelu

03.01.2021.

18:40

Autor: HRT

default error photo
Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
Danas u poslijepodnevnim satima predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je sastanak putem video veze sa svim članovima Vlade vezano uz posljedice razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije.

-
U ponedjeljak u 12 sati u NSK održat će se sjednica Vlade na kojoj će svi ministri izvijestiti hrvatsku javnost o dosad učinjenom za uklanjanje posljedica šteta te pomoć ljudima nakon razornog potresa. Bit će riječi i o daljnjim aktivnostima Vlade i nadležnih službi oko pomoći unesrećenim ljudima te saniranju posljedica potresa - kaže se u priopćenju Vlade.

➡️ Posljedice potresa - novosti
➡️ Evo gdje su bili epicentri potresa 28. i 29. prosinca
➡️ Fiket o novom potresu: Radi se o dva odvojena epicentralna područja

Vlada će osnovati Stožer koji će voditi proces i povezati aktivnosti svih sudionika u pružanju pomoći u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije. Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!