Vlada: Promjena naziva memorijalne bolnice u Vukovaru

25.08.2022.

14:36

Autor: M.M./Hina/HRT

Promjena naziva memorijalne bolnice u Vukovaru

Promjena naziva memorijalne bolnice u Vukovaru

Foto: Tin Mandic / Pixsell

Hrvatska Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog da se Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar preimenuje u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro Vukovar.

To je inicijativa hrvatskih branitelja Vukovara i Ministarstva hrvatskih branitelja, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Uvažavajući doprinos dr. Juraja Njavre, kako tijekom Domovinskog rata, tako i u aktivnoj ulozi saborskog zastupnika i ministra zdravstva koja je bila usmjerena na skrb o hrvatskim braniteljima, predlaže se promjena naziva bolnice, rekao je Beroš.

Vlada je dala prethodnu suglasnosti ravnateljici Središnjeg registra osiguranika (Regos) za sklapanje Sporazuma o savjetodavnim uslugama s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj uz naknadu u iznosu od 700.000 eura. Riječ je o izradi mirovinskog simulacijskog modela i individualnog kalkulatora mirovina koji će se uključiti u digitalnu platformu koju uspostavi Regos.

Među ostalim, Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 57. Vinkovačkim jesenima bez preuzimanja ikakvih financijskih obveza.

Nije međutim prihvatila zaključke dviju oporbenih zastupnica - Karoline Vidović Krišto o tome da se zatraži provođenje nadzora usklađenosti prihoda i imovine nad pravosudnim dužnosnicima, te Marije Selak Raspudić (Most) o potrebi stavljanja u funkciju Banke hrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!