Vladinim mjerama omogućeno funkcioniranje lokalne samouprave

15.09.2022.

12:46

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Željko Turk

Željko Turk

Foto: HTV / HRT

Hrvatska zajednica općina, Udruga gradova i Hrvatska zajednica županija održale su konferenciju za novinare o aktualnim Vladinim mjerama. Njima se ograničava rast cijena energenata i tako omogućava nesmetan nastavak rada odgojno-obrazovnih ustanova, komunalnih društava i ostalih funkcija lokalne samouprave. Sudionici konferencije pozdravili su Vladine mjere.

- Za bolnicu Slavonskom Brodu potrošnja električne energije bez mjera cijena bi bila 2 milijuna 510 tisuća kuna, a s mjerama, cijena je 570 tisuća, odnosno ušteda je milijun i 940 tisuća kuna, naglašava Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

- Kada govorimo o mogućem radikalnom smanjivanju neke usluge recimo, radikalno smanjivanje javne rasvjete ili recimo radikalno zaoštravanje u standardu osnovnoškolskog obrazovanja, nismo za to. Dakle, svekoliko smanjivanje troškova i štednja da, ali na neke segmente društva moramo staviti pažnju, govori Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u RH.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!