Vrkljan: Previše šefova klinika ima svoje privatne bolnice

08.04.2023.

12:52

Autor: Studio 4/HTV

Milan Vrkljan

Milan Vrkljan

Foto: Studio 4 / HRT

Nakon uskrsnih blagdana doznat ćemo odluku liječnika - hoće li štrajkati u svibnju. Zastupnik Milan Vrkljan iz Kluba zastupnika Za pravednu Hrvatsku "zanimljivom" je okarakterizirao informaciju da je premijer Andrej Plenković potvrdio da će osobno razgovarati s liječnicima, i to već u utorak.

Milan Vrkljan iz Kluba zastupnika Za pravednu Hrvatsku istaknuo je u Studiju 4 da je temeljni problem zdravstva u Hrvatskoj sukob između privatnog i javnog.

- U Hrvatskim bolnicama, prvenstveno u KBC-ima, postoji previše šefova klinika koji imaju svoje privatne bolnice. Pacijenta kad dobije tešku bolest ne zanima kolika je plaća liječnika ili sestre. Njega zanima samo može li ostvariti svoje pravo.

Vrkljan problematičnim smatra i Plenkovićevo kadroviranje ministara jer "se ne može dogoditi da 20 ministara napusti Vladu radi raznih razloga, a da se reforme ne rade tamo gdje je to potrebno".

Odgovarao je i na pitanja vidi li sebe u nekom od blokova saveza i stranaka i pogađaju li ga kritike da nakon zadnjeg glasovanja o premijeru i njegovoj Vladi ne pripada oporbi, nego je skriveni adut HDZ-a.

Pogledajte gostovanje u cijelosti: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!