Vučemilović: Veliki rast HDZ-a je de facto pad SDP-a

06.07.2020.

09:52

Autor: Studio 4/IMS/HRT

default error photo
Komentirala je HDZ-ovu pobjedu na izborima, kaže da je to "tektonski poremećaj odnosa između SDP-a i HDZ-a, a za SDP je dobio iznenađujuće mali broj mandata".
Sinoć se slavilo, imali smo jako puno razloga za to, rekla je u Studiju 4 Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta.

-
Izbori za Sabor: Hrvatska je odlučila 

Što se tiče rezultata na izbori, smatra da je u skladu s očekivanjima jer su tijekom kampanje govorili da očekuju dvoznamenkasti broj mandata. Zadovoljna je s obzirom na uvjete i na činjenicu da je stranka novoosnovana.

Komentirala je HDZ-ovu pobjedu na izborima, kaže da je to "tektonski poremećaj odnosa između SDP-a i HDZ-a, a za SDP je dobio iznenađujuće mali broj mandata". Dodala je kako "nešto gadno ne štima jer su razlike prevelike", a RESTART koaliciji nitko nije davao tako mali broj mandata.

- Veliki rast HDZ-a je de facto njihov pad, rekla je.

Slijedi sastavljanje Vlade, Vučemilović je rekla da će HDZ odrediti svoju strategiju i taktiku, to je njihova stvar o kojoj ne želi špekulirati. Rekla je da će Domovinski pokret nastaviti raditi u skladu s programskim načelima i na dobrobiti Hrvatske i njezinih građana.

- Mi nismo trgovačka stranka i nitko od nas neće biti nikakav žetončić, rekla je odgovarajući na pitanje hoće li biti pretrčavanja u HDZ.

Osvrnula se na kampanju za koju kaže da je bila dosta prljava i da je bilo udaraca ispod pojasa. Ako ne uđu u Vladu, najavljuje da će biti konstruktivna oporba koja će raditi na dobrobit građana.

- Pred nama je jedno vrlo zahtjevno razdoblje, treba biti hladne glave, treba staviti osobne interese po strani i ne smije ego ljudima pomutiti razum, rekla je.

Žali što nisu išli u koaliciju s Mostom, vjeruje da bi sinergijski učinak bio mnogo veći.

Osvrnula se i na to što treba učiniti po pitanju oporavka gospodarstva, kaže da ima cijeli niz stvari, a trenutno je najvažnije očuvanje radnih mjesta i osiguranje likvidnosti sustava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!