10:59 / 15.04.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

Vugrin: Varaždinska županija među 20 najgorih regija u Europi

Varaždin

Varaždin

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Po sedmodnevnoj incidenciji na 100.000 stanovnika, koja je sada 500, Varaždinska je županija među 20 najgorih regija u Europi, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin.  Istaknuo je i kako je u protekla 24 sata 145 novih slučajeva zaraze koronavirusom.


Vugrin i varaždinski župan Radimir Čačić obišli su punkt u dvorani Gospodarske škole gdje je nastavljeno masovno cijepljenje za još 1500 građana.

Iznoseći podatak o 145 novooboljelih načelnik Stožera Vugrin upozorio je na rast broja zaraženih nakon Uskrsa, što, kazao je, pokazuje sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika koja je 1. travnja bila 250, a sada je 500.

- Time smo treći među županijama u Hrvatskoj i ušli smo u top 20 regija na razini Europe, rekao je Vugrin.

- Jučer su testirana 523 uzorka , a udio pozitivnih je 28 posto. Raste i broj hospitaliziranih i u Općoj bolnici Varaždin su 132 osobe, a 19 ih je na respiratoru. Manji je broj preminulih, istaknuo je Vugrin.

- Tijekom studenog i prosinca su bile izrazito visoke brojke, preko 100 preminulih tijekom mjesec dana. U ožujku smo imali 15 preminulih, u travnju do sada 19, kazao je.

Čačić  nezadovoljan količinama cjepiva

Barem jednu dozu cjepiva u Varaždinskoj županiji dobilo je 21.300 građana ili 12,9 posto stanovništva.

Župan Radimir Čačić nije zadovoljan količinom cjepiva koje dolazi.

- Poruka 'Misli na druge, cijepi se" je bespredmetna jer je pitanje s čime?!. Ja se nadam da će se stvari promijeniti. Organizacija na razini države s platformom nije ni blizu dobrom, izjavio je Čačić dodavši da ipak bolje funkcionira cijepljene kod liječnika obiteljske medicine.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj kazao je da će punktovi za masovno cijepljenje biti otvarani ovisno o količini pristiglog cjepiva pa bi dodatni mogli biti u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!