12:23 / 24.07.2020.

Autor: I.Z./Ines Milanković/HRT

Vukovar: Zaraza se proširila cijelom županijom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe te je do sada na području županije ukupno 4657 testiranih.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja je 24 sata 35 novih pozitivnih osoba na koronavirus. Zaraza se proširila cijelom županijom.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 321, od kojih je 88 osoba izliječeno, a dvije su preminule (1 osoba preminula s bolesti COVID-19, a 1 od bolesti COVID-19). Trenutačno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog koronavirusa.

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe te je do sada na području županije  ukupno 4657 testiranih. U samoizolaciji na području županije nalaze se 583 osobe, a jučer su utvrđena tri kršenja samoizolacije.

Među pozitivnima na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je 15 zdravstvenih radnika (3 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva su 54 radnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).- Cijelo ono vrijeme od početka pandemije imali smo 150 osoba pozitivnih do prije tjedan dana. Samo u tjedan dana 171 osoba. To je ona poruka koju smo slali ovih dana, na koji način trebamo shvatiti situaciju u našoj županiji (...) Svatko od nas može dati doprinos, ako bilo koje okupljanje imamo negdje - pokušajmo ga odgoditi, ako ne možemo pokušajmo smanjiti broj, ako već imamo broj koji imamo, pokušajmo se držati svih propisanih mjera, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!