14:32 / 13.09.2020.

Autor: I.D./HINA

VŽ: Dvoje novozaraženih, jedan razred i razrednica u samoizolaciji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novooboljele osobe bile su sudionici svadbe održane 5. rujna u Varaždinu, s koje je do sada potvrđeno 11 pozitivnih osoba.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj osobi i djetetu, zbog čega su jedan razred varaždinske osnovne škole i njihova razrednica u samoizolaciji, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele osobe bile su sudionici svadbe održane 5. rujna u Varaždinu, s koje je do sada potvrđeno 11 pozitivnih osoba. Kako se radi o blažoj kliničkoj slici, liječit će se kod kuće.

Iz Stožera javljaju kako s obzirom na to da se kod djeteta radi o učeniku nižih razreda osnovne škole s područja Grada Varaždina koje je u ponedjeljak prije stavljanja u izolaciju bilo na nastavi, a prve simptome je razvilo u utorak navečer, u samoizolaciju se stavljaju svi učenici iz njegova razreda i razrednica. Samo na osnovi tog slučaja, u samoizolaciji je više od 20 učenika i jednako toliko roditelja.

U priopćenju stoji i kako se u nekoliko obitelji nalazi više djece, teško je organizirati život po modelu samoizolacije i odvajanja te u većini slučajeva i drugo maloljetno dijete ostaje kod kuće s tim jednim roditeljem i izolantom. Pod mjerom samoizolacije su do 21. rujna, a nastava će se do tada održavati online.

Za sada su sva ostala djeca iz spomenutog razreda zdrava i nadamo se da će tako i ostati, stoji u priopćenju županijskog Stožera.

Jedna se osoba oporavila, pa je trenutačno u Varaždinskoj županiji aktivno 36 slučajeva zaraze, čemu se pribraja i jedan hospitalizirani strani državljanin. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je deset osoba, od kojih je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Na liječenju kod kuće je 25 osoba.

Ukupno je dosad u Varaždinskoj županiji registrirano 188 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!