Za oporbu oslobađajuća presuda Sanaderu nije iznenađenje

12.10.2022.

12:20

Autor: HRT

Saborska rasprava

Saborska rasprava

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Iz Hrvatskog sabora stižu prve reakcije na oslobađajuću presudu bivšem premijeru za ratno profiterstvo. Za Dnevnik u podne iz Sabora se javila Tatjana Munižaba.- Prije svega napomena da o presudi za sada govore samo oporbeni zastupnici. Stranka kojoj je Ivo Sanader nekada bio predsjednik i premijer zasad još nema komentara. Nasljednici onih koji su prije 19 godina potvrdili prvu Sanaderovu vladu u Hrvatskom saboru kažu kako se nije dogodilo ništa neočekivano. Za oporbu oslobađajuća presuda nije iznenađenje, ali hrvatsko pravosuđe još je jednom razočarenje, rekla je Munižaba.

- Za mene apsolutno svaka osoba koja ošteti državu i time ukrade novac, ne samo od nas, nego i od generacija koje dolaze, treba završiti u zatvoru, i to, po meni, jest u svakom smislu svaki oblik profiterstva, pa i ratnog profiterstva, rekao je Božo Petrov, predsjednik Kluba zastupnika Mosta.

- S obzirom na odluke Ustavnog suda i Vrhovnog suda koje su derogirale ono što je 2010. Sabor izglasao da bude ustavna norma, ne mogu reći da sam ovime previše iznenađen, rekao je Peđa Grbin, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

- Vrlo loše, ovo je loša poruka za hrvatsko društvo, ovo je loša poruka za hrvatske građane. Postavlja se pitanje gdje je granica i jesmo li svi jednaki pred zakonom, rekla je Ivana Posavec Krivec, predsjednica Kluba zastupnika Socijaldemokrati.

- Afera svih afera u ovom trenutku u ovoj državi je INA, i to ne smije ni u jednom trenutku pasti u zaborav, rekla je Anka Mrak-Taritaš, predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!