Zabrinjava broj od 107 hospitaliziranih u KBC-u Split

22.09.2021.

20:20

Autor: HRT/Hina

Željka Karin

Željka Karin

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin izrazila je zabrinutost zbog 107 osoba zaraženih koronavirusom koje su hospitalizirane u splitskoj bolnici, od kojih je 20 na respiratoru.

- Brojke zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji su visoke i osobito nas zabrinjava današnji broj od 107 hospitaliziranih, od kojih je 20 osoba ne respiratoru i jedna umrla, rekla je Karin novinarima. Prema njezinim riječima, na području Splitsko-dalmatinske županije na dan se cijepi oko 500 osoba, što je, kako je istaknula, mali broj. Do sad je u županiji cijepljeno 45,5 posto odraslog stanovništava, što je također malo.

Punktovi za cijepljenje djece u dobi iznad 12 godina

- Dolaze hladnija vremena i veći ulazak u zatvorene prostore i postoji mogućnost lošijih ishoda, upozorila je Karin i ponovila da je nužno cijepljenje. Kako je rekla, dosad je na području Splitsko-dalmatinske županije cijepljeno 200 djece koja pate od kroničnih bolesti ili imaju neki teži oblik bolesti te bi im COVID još više ugrozio zdravlje. Najavila je da će se u listopadu organizirati i posebni punktovi za cijepljenje djece u dobi iznad 12 godina u dogovoru s liječnikom školske medicine i na poziv roditelja.

Cijepljenje se premješta iz Spaladium Arene

Karin je rekla kako će tijekom Vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije ASDA 2021. u Spaladium Areni biti poduzete visoke sigurnosne mjere protiv širenja zaraze koronavirusom te da će se izložbeni prostor svakodnevno dezinficirati. Dodala je kako će se i tijekom te izložbe i konferencije u Spaladium Areni nastaviti cijepljenje, ali će se ono premjestiti u drugi dio i neće biti u dodiru s tom izložbom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!