U Zagrebu danas cijepljena 1661 osoba, sutra dolaze Rusi

07.11.2021.

12:23

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/J.L.

Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Foto: HTV / HRT

U jeku četvrtog vala epidemije sve je veći interes za cijepljenje. Zagrepčani su se do podneva mogli cijepiti u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma. Gužve nema, a cijepljena je 1661 osoba.


Tatjana Vidović Petričević, dr. med., rekla je u razgovoru s Dajanom Šošić da je danas cijepljeno 1600 ljudi, jučer oko 2000.

Pozvala je sve da se odazovu na cijepljenje, osobito prvom dozom, i naglasila da je to najsigurniji način kako smanjiti opterećenje zdravstvenog sustava.

- Cijepljenjem štitimo i sebe i druge, možda se nećemo zaštititi od infekcije, ali zaštitit ćemo se od najtežih ishoda - komplikacija bolesti i smrti, naglasila je.

Komentirajući informaciju da se jučer nisu svi uspjeli cijepiti, rekla je da su svi koji su do kraja radnog vremena stali u red cjepivo i primili.

Jučer je na Zagrebačkom velesajmu intervenirala i Hitna pomoć, a danas, rekla je, nije bilo kompliciranih situacija.

- One su rijetke. Hitna je bila na Zagrebačkom velesajmu u prvim danima cijepljenja, kada je bilo cijepljeno i više od 5000 ljudi dnevno. Trenutačno svi liječnici koji su prisutni mogu opservirati cijepljene, izjavila je Vidović Petričević.

Nije bilo nikakvih težih alergijskih reakcija i rijetko pozivaju Hitnu pomoć.

Sutra je na cijepljenje najavljen veći broj stranaca.

- Oni dolaze cijelo vrijeme, no posljednjih dana dolaze Rusi, koji žele cijepljenje jednom dozom cjepiva Johnson&Johnson, ali indikacija o primjeni cjepiva ovisi o liječnicima na trijaži, objasnila je.

Od utorka se u Zagrebu otvara osam novih punktova za cijepljenje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!