Zagreb: HDZ s 11 amandmana želi gradski proračun okrenuti prema građanima

02.12.2022.

14:50

Autor: Hina/HRT/D.S.

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, arhivska fotografija

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, arhivska fotografija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zagrebački HDZ ocijenio je da u prijedlogu gradskog proračuna za 2023. nedostaje projekata od interesa građana pa je podnio 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura.

Na ovako rekordan proračun od gotovo 2,2 milijarde eura, nevjerojatna je informacija koliko ima malo projekata u interesu običnih malih ljudi, istaknuli su iz Gradskog odbora HDZ-a u priopćenju.


Navode da su zbog toga podnijeli 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura, odnosno 0,8 posto predloženog proračuna za 2023. godinu, o kojemu će Gradska skupština raspravljati na sjednici sljedećeg tjedna.


Među ostalim, iz gradskog HDZ-a predlažu da se povećaju sredstva za podzemne i nadzemne spremnike namijenjene novom prilagodbi novom sustavu prikupljanja komunalnog otpada, ali i za neke konkretne projekte, poput igrališta u Klaićevoj, produženja Branimirove ulice, izradu studija za Jarunski most, rekonstrukcije Slavonske avenije.


Uz to, smatraju i kako bi se trebao povećati iznos božićnice i uskrsnice nezaposlenim braniteljima te iznos namijenjen medicinskoj rehabilitaciji te populacije.


Ako je Vlada osigurala čak 8 milijardi kuna za zaštitu standarda građana Zagreba te omogućila Zagrebu znatno povoljnije cijene energenata, zašto gradonačelnik Tomašević i trenutna gradska vlast nisu više okrenuti prema svojim građanima u ovoj neviđenoj krizi, pitaju u HDZ-u.


Poručuju i da će se, ako vladajuća koalicija prihvati te amandmane, povećati vrijednost ovog proračuna za građane. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!