Zagreb i županija prelaze na "online'" nastavu

08.04.2021.

12:45

Autor: V.K./HRT

Radovan Fuchs

Radovan Fuchs

Foto: V.K./HRT / HRT

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako razloga za zabrinutost nema i poručio maturantima da dalje uče i rade kako bi postigli što bolji rezultat na državnoj maturi.

- Problemi na dodavanje bodova za određena pitanja koja su bila proglašena pogrešnim i nevažećim, njih je bilo i priznala su se zbog proceduralnih pogrešaka kako se to ne bi kompliciralo s upravnim sporom, rekao je i dodao kako se radi o 14 spornih državnih matura od kojih je u 10 potvrđena proceduralna pogreška.

Naglasio je kako nije bilo pritisaka s nijedne strane, a pogotovo ne institucionalne.

- Problem je zato što nemamo potpuno Upravno vijeće. Naime u njemu nedostaje 3 člana i kod glasanja nema kvoruma, istaknuo je.

Rekao je kako se nada da će kampanja pridonijeti tomu da se veći broj prosvjetnih radnika cijepi.

Što se tiče održavanja nastave, ministar je rekao kako će učenici u Zagrebu i županiji prijeći na C model nastave.

- Ostajemo i dalje na tome da se s lokalnim stožerima dogovaramo o modelima održavanja nastave. Taj se pristup dosad pokazao vrlo učinkovitim. Mi smo tako uspjeli 78% ukupne nastave održati 'licem u lice'. Upravo s tim interaktivnim modelima, nijedno dijete nije dugo bilo izvan takvog modela, reko je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!