15:46 / 08.11.2020.

Autor: I.Z./HRT

Zagreb: Prosvjed protiv mjera Nacionalnog stožera

-

-

Foto: - / -

Na prosvjed se pozivalo putem Facebook grupe "Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite" koja ima 160.000 članova.
Nezadovoljni mjerama koje donosi Nacionalni stožer, u Zagrebu su se okupili prosvjednici, većinom bez maski. Tražili su ukidanje stožera koji, kako navode, ograničava ljudske slobode. Prosvjednici su se okupili na Trgu kralja Tomislava te su šetnjom stigli na Trg bana Jelačića.

➡️ Opet crni rekord u Hrvatskoj
➡️
Plenković o produljenju starih i razmatranju novih mjera

Na prosvjedu su bili i inspektori civilne zaštite, a šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je za Index da se čeka izvješće policije o današnjem prosvjedu pa će se nakon toga vidjeti hoće li se zbog kršenja mjera poduzimati neke sankcije protiv organizatora.

➡️ Srića: Zabraniti prosvjede gomile primitivaca

Mare Prpić kazala je kako je na prosvjed stigla jer smatra da je "sve ovo budalaština" koja nema veze sa zdravim razumom. Dodala je kako postoji razlog zašto se radi sve ovo vezano za koronavirus. Prpić je poručila kako se ne zna od čega umiru ljudi, pa tako ni današnje 42 osobe. Upitala je koliko je ljudi umrlo jer nije na vrijeme i na pravi način dobilo liječničku skrb.- Ja sam često na ovakvim vrstama protesta, ali i radi obitelji i mojih ideala. Valjda istina nešto vrijedi u današnje doba pored ovih svih lažnih medija. Ustvari sam shvatila da Trump nije uopće izgubio na izborima, te će to sve Ustavni sud dokazati. Naši mediji proglašavaju Trumpa gubitnikom, to je velika laž. Ja vjerujem da su novinari mafijaši i mogu im to otvoreno reći. Osim možda rijetkih televizija koje govore istinu. (...) PCR test je kao prvo lažan i to zna cijeli svijet, 3.000 njemačkih doktora je to izjavilo, par tisuća američkih doktora je to reklo, rekla je jedna prosvjednica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!